Contact Us

The blog

Discover smart tips, personal stories and our take on the latest marketing trends
29 February 2024

Persbericht - Customer Collective diept branding & performance aanbod uit door Grava mee onder Fightclub brand te laten varen

17 februari 2022 – Customer Collective versterkt zijn expertise in branding & performance door Grava, een van de oorspronkelijke drijvende krachten achter de groep, om te dopen tot Fightclub. Zo bundelt het Mechelse digital performance agency zijn krachten met het gelijknamige Nederlandse full-service bureau. De teller komt daarmee op 100 branding & performance experten in België en Nederland.


Met de rebranding van Grava versterkt Customer Collective zijn aanbod in branding & performance in België en Nederland. Naast strategie, digital, data en technologie is branding & performance een van de focus domeinen van de groep. Terwijl branding de uitstraling van een merk behelst, is digital performance marketing een verzamelnaam voor digitale marketingactiviteiten gericht op meetbare resultaten.

Grava doopt zich om tot Fightclub

Dennis Kenis (Grava), Stefan Nuijten en Cees Faes (Fightclub).

Geïntegreerde services

Dat Grava Fightclub wordt is het resultaat van een groeiende vraag. Het Mechelse agency focust zich op digital performance, maar miste de branding expertise. “We voelen al langer aan dat we klanten beter en succesvoller kunnen faciliteren door creativiteit te combineren met onze performance campagnes. Zo kun je creatieve campagnes sturen met insights en het rendement op performance verhogen door betere creatieve uitingen bijvoorbeeld”, vertelt Dennis Kenis, founder & managing partner van Grava. “Klanten willen bovendien het aantal partners vaak beperken om vlot te kunnen schakelen en meer schaalvoordeel te behalen.”

Als full-service agency heeft Fightclub – dat de befaamde ‘We Are Belgium’ campagne ontwikkelde voor Jupiler – behalve digital performance ook creatieve know-how in huis. Grava en Fightclub werken al bijna een jaar samen op verschillende projecten. “De sterke match tussen onze diensten en die van Grava gaf ons zin om de handen in elkaar te slaan. Doordat we Grava omdopen naar Fightclub kunnen we in België nu digital performance, strategie en creatie op een geïntegreerde manier aanbieden”, zegt Stefan Nuijten, oprichter en managing director van Fightclub.

Vertrouwen in de toekomst

Met zijn nieuwe naam surft Grava mee op de sterke reputatie van Fightclub in Nederland. In 2021 werd het bureau voor het vijfde jaar op rij uitgeroepen tot beste full-service-agency van Nederland in de categorie van grote agencies, resultaat na onderzoek door Multiscope voor vakblad Fonk.

 

Met de 100 branding & performance experten hebben we een stevige basis gelegd in België en Nederland, waarmee we vol vertrouwen de toekomst tegemoet gaan”, besluit Grégory Delens, managing partner bij Customer Collective.

 

***Einde van persbericht*** 

 

Over Grava
Grava is een digital performance marketing agency dat merken, bedrijven en producten op de digitale rails zet voor meer leads, meer omzet en meer business. Hun gedreven team van digital experts heeft tonnen ervaring en weet perfect wat werkt en niet werkt. Geen woorden, maar data!

Meer info op www.grava.be en binnenkort op www.fightclub.eu.

Over Fightclub

Fightclub is in 1990 opgericht, al heette het toen nog The Communication Company (TCC), en is in de loop der jaren onafhankelijk uitgegroeid tot één van de grotere bureaus in Nederland. Fightclub is al vijf jaar op rij verkozen tot beste full-service agency van Nederland in de categorie ‘groot’. Wij hebben het geloof dat marketing altijd gaat om winnen. Of het nu marktaandeel, merkbekendheid, omzet of een award is. En om te kunnen winnen, moet elk stukje van de puzzel kloppen, van merkstrategie tot core creative idea, van social media tot je Google Ads. Volledig geïntegreerd, meetbaar en gericht op ROI. Fightclub is een creatief bureau dat net zo resultaatgericht werkt als een digital agency. En we zijn een digital agency dat net zulke slimme ideeën kan bedenken als een creatief bureau. Want een sterk merk betekent niets als het niet converteert, en een digital strategy is kansloos zonder een sterk merk.


Meer info op www.fightclub.nl

 

Over Customer Collective
Customer Collective helpt bedrijven een sterke relatie te bouwen rond hun belangrijkste asset voor groei: hun klant. We noemen het ‘Customer Ownership’. Daarin staat de eindklant centraal in iedere activiteit, waaronder de identificatie van noden, de creatie van producten en diensten die daaraan voldoen, de opbouw van customer experiences, de uitdieping van relaties door up- en cross-selling en de aanpak van churn. Daar is een unieke combinatie van strategie, digital, technologie, data en branding & performance voor nodig. Customer Collective concentreert zich op die 5 pijlers en bundelt daarvoor de krachten van The House of Marketing, Upthrust, Dignify, addData en Fightclub. Anders dan andere groepen in de Europese markt werken de bedrijven nauw samen: voor ieder project worden profielen met complementaire expertise en vaardigheden geselecteerd om zoveel mogelijk impact te genereren.

 

Customer Collective wordt ondersteund door Down2Earth Capital en Quanteus Group.

 

Meer info op www.customercollective.eu.

GettyImages-85184293_full-558069-edited.jpg