Contact Us

The blog

Discover smart tips, personal stories and our take on the latest marketing trends
29 February 2024

Persbericht - Groei als gemene deler: Customer Collective deelt marketingexpertise met leden Voka Antwerpen-Waasland om hun groeitraject te ondersteunen

Diegem, 6 mei 2021 – Voka Antwerpen-Waasland en Customer Collective, het ecosysteem dat bedrijven ondersteunt om snelle groei te realiseren door een gedreven focus op hun klanten, kondigen een nieuw, inhoudelijk partnership aan. Het doel van de samenwerking is om leden van Voka Antwerpen-Waasland te ondersteunen in hun groeitraject aan de hand van de kennis van Customer Collective.


Customer Collective werd gelanceerd eind maart 2021. “Ons gloednieuwe ecosysteem bundelt de expertises van verschillende entiteiten om bedrijven succesvolle, commerciële transformaties aan te bieden waarin hun eindklant centraal staat”, legt Alexandra Steel, Client Service Director bij Customer Collective uit. “Customer Collective verenigt marketing gigant The House of Marketing, leider in strategische marketing consultancy en interim management met haar spin-off Upthrust, Belgische leider in growth marketing, Grava, een vooruitstrevend digitaal acceleratiebureau, en Dignify, een agency met expertise in de implementatie van marketingtechnologie.”

Voka is op zijn beurt het grootste ondernemersnetwerk in Vlaanderen dat de belangen van bedrijven tot op het hoogste niveau vertegenwoordigt. De organisatie bestaat uit verschillende Voka - Kamers van Koophandel, waarvan Voka Antwerpen-Waasland een van de grootste is. Het is die Kamer van Koophandel die een partnership aangaat met Customer Collective. “Groei is onze gemene deler”, legt Alexandra Steel uit. “Het is de missie van beide partners om ondernemers te ondersteunen doorheen hun groeitraject. Ondernemerschap is ook een waarde die ons verbindt, net als thought leadership. Voka is thought leader op vlak van ondernemen, wij op vlak van marketing.”

20210505_Press release partnership Voka & Customer Collective-1
Luc Luwel, CEO van Voka Antwerpen-Waasland, en Lies Taerwe, Managing Director van The House of Marketing, onderdeel van Customer Collective.

Informeren en inspireren

Customer Collective zal leden van Voka Antwerpen-Waasland de komende drie jaren op verschillende manieren ondersteunen. In eerste instantie biedt het ecosysteem trainingen aan rond (digitale) marketing – en dat als exclusieve partner. Hun trainingsaanbod sluit aan bij Plato, het lerend netwerk van Voka, dat zich focust op drie pijlers: kennisoverdracht, ervaringsuitwisseling en netwerking. “Als bedrijfsleider is het uitermate belangrijk om te blijven investeren. Via het trainingsplatform Plato willen wij KMO’s inspireren en onze kennis over marketing en groei overdragen. De trainingen die we organiseren gaan bijvoorbeeld over digitale marketing, zoals growth marketing en iOS 14, maar ook over klassiekere marketing topics zoals segmentatie”, licht Lies Taerwe, Managing Director van The House of Marketing, toe.

Naast de trainingen komen bedrijfsleiders ook in contact met Customer Collective via (virtuele) netwerkevents en een maandelijkse column in het magazine Ondernemers. “Voka Antwerpen-Waasland beschikt over een groot online netwerkplatform. Wij zullen regelmatig aanwezig zijn op events, zoals bijvoorbeeld de Virtuele Vrijdagen, een initiatief om ervaringen en adviezen uit te wisselen. Onze rol daarin is bedrijfsleiders op de hoogte brengen van de laatste trends en aantonen hoe marketing een hefboom van groei kan zijn. Onze maandelijkse column is een aanvullende manier om tips, best practices en handvaten te delen over trending thema’s”, aldus Lies Taerwe.

Win-win  

Als onderdeel van Customer Collective zal Upthrust, gespecialiseerd in full-funnel growth marketing, zowel ondernemers als Voka Antwerpen-Waasland zelf begeleiden. “Onze focus ligt op growth marketing, een data-gedreven en resultaatgerichte manier om aan meetbare en schaalbare marketing en sales te doen. Met die aanpak ondersteunen wij Voka Antwerpen-Waasland ook inhoudelijk om hun marketing naar een hoger niveau te brengen”, zegt Dennis De Cat, founder en Managing Director van Upthrust. “Dat Voka zo zelf kan ervaren wat growth marketing inhoudt, is een grote meerwaarde. Wij leren hun leden welke marketingtechnieken echt werken.”

“Door een partnership aan te gaan met Customer Collective halen we de expertises van 4 bedrijven in huis. In deze snel veranderende tijden is het meer dan ooit belangrijk om relevant te blijven en op de juiste manier met de doelgroep te communiceren. Marketing technologie zal hierin de komende jaren een steeds belangrijkere rol spelen en samen met Customer Collective kunnen we onze leden hierrond informeren en inspireren”, aldus Luc Luwel, CEO van Voka Antwerpen-Waasland.

 

***Einde van persbericht*** 

 

Over Customer Collective
Customer Collective is een ecosysteem dat bedrijven ondersteunt om snelle groei te realiseren door een gedreven focus op hun klanten. De groep concentreert zich op vier pijlers die eveneens de voorwaarden zijn voor een succesvolle commerciële transformatie: customer strategy, digital acceleration, data en technologie. Customer Collective bundelt daarvoor de krachten van The House of Marketing, Upthrust, Grava en Dignify. Anders dan andere ecosystemen in de Europese markt werken de bedrijven nauw samen: voor ieder project worden profielen met complementaire expertise en vaardigheden geselecteerd om zoveel mogelijk impact te genereren.

Customer Collective wordt ondersteund door Down2Earth Capital en Quanteus Group.

Meer info op www.customercollective.eu

Over Voka 
Voka – Vlaams netwerk van ondernemingen is het grootste en meest nabije ondernemersnetwerk in Vlaanderen en vertegenwoordigt de belangen van ondernemingen tot op het hoogste niveau. Voka ontstond in 2004, toen het Vlaams Economisch Verbond en de 8 regionale Kamers van Koophandel in Vlaanderen besloten om in een alliantie intensief samen te werken. Vandaag bestaat Voka uit Voka vzw en 6 Voka – Kamers van Koophandel. Voor de Vlaamse ondernemingen in Brussel is er Voka Metropolitan. Voka vzw legt zich vooral toe op standpuntbepaling, belangenbehartiging en projectwerking op Vlaams niveau, terwijl de Voka - Kamers vooral sterk staan in regionale belangenbehartiging, netwerking en een sterke dienstverlening aan bedrijven.

Meer info op www.voka.be.
 

Perscontact:

Alexandra Steel
Client Service Director Customer Collective
alexandra.steel@thom.eu 
+32 479 45 02 68

GettyImages-85184293_full-558069-edited.jpg